Om Handels Nollning

Vad är egentligen Handels Nollning? 

 

Handels Nollning anordnas varje år som ett projekt av studenter på Handelshögskolan. Projektets ledning kallas Nollnings- och Fadderakademin, bland studenterna kallat N&FA [noffa]. N&FA 2018 består av 13 Handelsstudenter från de olika programmen som brinner för att göra din start på skolan till ett minne för livet. Till oss kan du alltid vända dig om det uppstår några problem eller bara allmänna funderingar. Det gör du här.

Handelshögskolans nollning och dess aktiviteter är helt frivillig och helt fri från all sorts pennalism, förnedring och alkoholhets.

 

På Handelshögskolan i Göteborg har vi nollning för de 5 olika programmen samt även för de som läser fristående kurser:

  • Ekonomprogrammet med analytisk inriktning (ACE)
  • Ekonomprogrammet med språklig inriktning (SPRÅK)
  • Juristprogrammet (JF)
  • Samhällsvetenskapliga miljövetarprogrammet (SMIL)
  • Logistikvetarprogrammet (P-LOG)
  • Fristående kurser (FHS)

Med nolletröjan på har du direkt nästan 700 nya vänner. Bär den med stolthet under hela nollningen och känn igen andra nollor på flera hundra meters avstånd.

 


Viktiga ingredienser för en bra nollning:

Faddrar – Varje program har ett härligt gäng faddrar som är med för att se till att ni trivs. De är glada, betryggande och  finns där för er och vill besvara alla era frågor. De kommer visa er vart ni ska gå, peppa er när ni är trötta, stötta er om ni får problem och krama er om ni är förvirrade.

Gröna faddrar (har på sig en grön tröja om kvällarna) har extra ansvar och får inte dricka alkohol, dessa kommer alltid finnas på plats.

Nollekampen – Den storslagna nollekampen är den röda tråd som nollningen är uppbyggd runt. I princip alla aktiviteter innehåller olika tävlingsmoment där de sex olika programsektionerna tävlar mot varandra för att samla poäng. Viktigt att komma ihåg är att även om tävlingsmomenten i sig är en stor del så finns det minst lika mycket poäng att hämta runtom. Hett tips från N&FA: de som har roligast vinner! Vi i N&FA agerar domare tillsammans med medverkande föreningar och företag och här går sällan smicker, sånger och dikter obelönat…

Kärlek över gränserna – Mycket prestige står på spel under nollkampen och det är väldigt lätt att dras med i stämningen på både gott och ont. Det finns alltid en risk att taggningen och peppningen går åt fel håll och istället förvandlas till hån mot motståndarna. Detta är något som absolut inte är tillåtet och kommer i slutändan leda till poängavdrag. Viktigt att poängtera är att poängsättningen även går åt andra hållet, där det ofta lönar sig att vara lite extra snäll mot de andra programmen! Vi må tävla mot varandra under nollningen, men tillhör allihop den stora handelsfamiljen.

Nollefrid – Nollefriden är en regel som innebär att faddrar, N&FA och andra engagerade i nollningen inte får ingå en intim relation med en nolla under de tre veckor som nollningen pågår. Detta finns till för att fokus under nollningen enbart ska vara på nollorna. Den som bryter mot nollefriden blir avstängd från nollningen.

Sexmästeriet – Sexmästeri är ett ord som återkommer ofta inom studentvärlden. Handels sexmästeri är dem som driver vår kära Handelspub. Sexet är de som fixar festen och ser till att ingen student går törstig. Varför de kallas sexet? Det finns många myter kopplade till ordet, men en förklaring är att det kommer från ordet ”Sexa” som är ett gammalt ord för fest. Sexet kommer ni att träffa under hela nollningen!

Götes – DJ Götes är de som ser till att pubens dansgolv vaknar till liv och får det att spritta i varje handelsstudents ben. Dessa DJs har kollen på den senaste musiken. Under nollningen kommer ni träffa Götes vid en massa tillfällen, de ser till att det är dans vart i Göteborg vi än befinner oss.

 

Tillsammans kommer vi göra allt för att dina första veckor på Handels blir de allra bästa i ditt liv!